Kétmillió fonton úsztak el a látványos MG-tervek

Vágólapra másolva!
Három, öt éve rejtegetett MG-vázlat bukkant elő, az alumínium platformos modelleket a kínai befektetők valósíthatják meg. Ha akarják.
Vágólapra másolva!

Három, sose látott MG-modellről közölt vázlatokat a brit Auto Express című lap, 2005-ből kerültek elő a skiccek. Egy új kupé, az áttervezett Midget és az új TF Roadster látható a grafikákon, 122-183 lóerős új motorokkal készültek volna.

Lee Mitchell, egy független dizájner készítette a terveket, mindhárom modell egy új, közös alumínium alapra épült volna. Mitchell szerint a legnagyobb gond az volt, hogy a TF mély üléspozícióját kellett volna használni mindhárom modellben, de ezt még meg lehetett volna oldani.

Nem volt meg viszont a kellő anyagi háttér, bár Mitchell úgy tudja, hogy mindössze kétmillió fonton múlt a modellek sorsa: 52 millió font kellett volna az új alumínium padlólemezhez, a projektre azonban csak 50 millió állt rendelkezésre. Mitchell most abban bízik, hogy a kínai tulajdonosok látnak fantáziát az elképzelésekben és esetleg meg is valósítják őket.