Ford hibridek és elektromos autók Európának

Vágólapra másolva!
Tervei szerint öt új, elektromos és hibrid modellt mutat be 2013-ig Ford. Ezek az autók már az Európára is kiterjesztett globális elektromos autó projekt részeként valósulnak meg.
Vágólapra másolva!

Amerikai eladásai révén második a hibridgyártók sorában a Ford. Most új piacokra is ki szeretnék terjeszteni termékkínálatukat. Bejelentésük szerint elsőként a Transit Connect teljes egészében elektromos meghajtású változata érkezik meg Európába, 2011-ben. Ez a modell Észak-Amerikában már az idén kapható lesz.

A következő generációs Focus, a globális platform előnyeit kihasználva több kontinensen is elérhető lesz. Zéró emissziós elektromos változata az újvilágban 2011-től, nálunk 2012-től lesz kapható. Fejlesztése már a végső stádiumban jár, bár elektromos rendszereit még a régi Focus karosszériájában tesztelik az Egyesült Királyságban.

Ezekkel és a további tesztekkel a Ford több kísérleti elektromos flottát üzemeltet majd. Csatlakoztak a kölni colognE-mobil projekthez, ami a német városok levegőminőségének hosszútávú javítását célozza meg.

Szándékaik szerint tömegesen előállítható technikával kívánják kialakítani az új modelleket, melyek továbbvinnék a turbófeltöltéses EcoBoost motorcsalád, az alacsony CO2 kibocsátású európai ECOnetic változatok, és a PowerShift automataváltók megoldásait. Fejlesztéseik több irányúak - az új modellek között lesznek hibrid, konnektorból tölthető hibrid, elektromos és alternatív üzemanyaggal hajtott változatok is.