Elektromos sportkocsi-tanulmány a Citroëntől

Vágólapra másolva!
Elektromos sportkocsit mutatott be a Citroën a Genfi Autószalonon, a Survolt a GT by Citroën és a Revolte tanulmányok keveréke.
Vágólapra másolva!

Továbbfejlesztette a Revolte tanulmányautóban testet öltött elképzeléseit Citroën, a Genfi Autószalonon bemutatott új sportkocsi-tanulmány a Survolt nevet kapta. A franciák szerint az újdonság "lélegzetelállító bizonyítéka" annak, hogy mennyire elkötelezettek a károsanyag-kibocsátás csökkentése iránt, a koncepció hajtáslánca teljesen elektromos.

A Survoltról visszaköszönnek a Revolte alapvető stílusjegyei, 3,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,2 méter magas. Nagy, ovális hűtőrácsa közepére került az embléma, látványosak a finom metszésű, LED-es vízszintes fényszórók.

Az autó orrában, hátuljában és közepén is találni akkumulátorokat, a hátsó kerekeket 272 lóerős elektromotor hajtja. Gyorsulási és egyéb teljesítményadatok nincsenek, a Citroën szerint azonban pályaversenyzésre is alkalmas az autó. Fontolgatják a franciák, hogy a Survoltból egyszer limitált szériát készítenek egy márkakupa kedvéért.