Elektromosként térhet vissza az Audi A2

Vágólapra másolva!
Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója szerint az A1 és A3 között elfér még egy kisautó. Elektromos lehet az új A2.
Vágólapra másolva!

Nem mondott le az Audi arról, hogy újra piacra dobja az A2-t, Rupert Stadler, a márka vezérigazgatója szerint gond nélkül bele lehetne simítani a kínálatba az új modellt. "Egyértelműen van elég hely még egy modell és egy tanulmány számára az A1 és az A3 között" - jelentette ki Stadler, gyakorlatilag megismételve, amit az A8 premierje előtt mondott. Egy másik interjúban Michael Dick, az Audi technológiai fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja arról beszélt, hogy a márka elektromos fejlesztései "fontos szerepet játszanak majd az A2 következő generációjában a közeljövőben."

A hírek szerint az új A2 egyedi formatervet és hasonló hajtásláncot, esetleg éppen ugyanolyat kap majd, mint a Genfben kiállított A1 e-tron, amelybe 102 lóerős villanymotor és egy generátorként használt apró Wankel-motor került.

1999 és 2005 között mindössze 176 ezer darab kelt el az előző A2-ből, ennek ellenére valószínű, hogy ismét hasonló, egyterűs kialakítással próbálkozik majd az Audi, hiszen az A1-ből a háromajtós mellett lesz ötajtós kivitel is. Arról még nincs hír, hogy az új A2 karosszériája is alumínium alapú lesz-e.