Felfrissült a Volkswagen Cross Golf

Vágólapra másolva!
A Volkswagen finoman átrajzolta a vagányabb külsejű Golf Plust, amely letisztultabb külsővel és új motorokkal száll harcba a konkurenciával.
Vágólapra másolva!

Nálunk ugyan mutatóba se nagyon vannak, Nyugat-Európában viszont valamiért szeretik a szabadidőautónak álcázott családi egyterűeket, amelyek terepjárásra ugyan alkalmatlanok, viszont egy kicsit vagányabbnak néznek ki az átlagnál. A kategória egyik jeles képviselője a Volkswagen Cross Golf, amely gyakorlatilag egy megemelt hasmagasságú és néhány extra védőelemmel ellátott Golf Plus. Bár ez utóbbit még 2008 végén felfrissítette a német konszern a Cross Golf csak most esett át a ráncfelvarráson, amely során új lökhárítókat és finoman átdolgozott utasteret kapott.

A motorkínálat új tagokkal bővült: a benzinesek között megjelent a Golfból már ismert 1,2 literes, 105 lóerős turbómotor, amely fölött az 1,4 literes TSI motor áll 122, illetve 160 lóerővel. Dízelfronton egy 1,6 literes, 105 lovas és egy 2 literes, 140 lóerős, közös nyomócsöves motorból áll a kínálat. A vagány külsejű családi egyterű forgalmazása a genfi premier után kezdődik.

Forrás: Volkswagen

Forrás: Volkswagen