Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hivatalos fotókon az új Renault Mégane CC

Vágólapra másolva!
Genfben lesz először látható élőben az új Renault Mégane CC, a franciák azonban már most közzétették a hivatalos képeket a kupé-kabrióról.
Vágólapra másolva!

Már a Renault előzetesei alapján nyilvánvaló volt, hogy az új Mégane CC hatalmas előrelépés lesz elődjéhez képest, a hivatalos képek nem is cáfoltak rá erre. Nem volt félrevezetés az üvegtető sem, valóban átlátszó fedőt kapott a kupé-kabrió, a nyitás és zárás 21 másodpercig tart.

Nagy dobás a sötétített üveggel kapcsolatban, hogy kereteit fekete fémből készítették, így olyan hatást kelt, mintha a teljes tető átlátszó lenne. A Renault szerint a Mégane CC-nél nagyobb üvegtetővel egyetlen konkurens sem büszkélkedhet a kategóriában.

Forrás: Renault

Zárt tetővel 417 liter a Mégane CC csomagtartója, kabrióként 211 liternyi hely marad a poggyászoknak. Duplakuplungos váltó is szerepel majd a kupé-kabrió palettáján, a 110 lóerős 1,6-os dízelhez lesz elérhető. A Renault szerint a hagyományos automatákhoz képest 17 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Forrás: Renault

Fokozatmentes CVT-váltóval is párosítható a 140 lóerős, kétliteres benzines blokk, egyébként a Mégane-sorozat jól ismert motorjaira lehet számítani. A hátsó ülések fejtámlái közé kis méretű, üvegből készült szélterelőt rejtett a Renault, ennek segítségével 90 km/órás tempóig állítólag huzatmentesen lehet utazni.

Forrás: Renault

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről