Hivatalos képeken a Volkswagen CrossPolo

Vágólapra másolva!
Nem a Polo GTI lesz az egyetlen érdekes kisautó-újdonság a Volkwagen standon a Genfi Autószalonon, a tervek szerint bemutatkozik az új CrossPolót is.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen egyszerre két kisautót is bemutat Genfben a Polo alapjain. Az első és talán legfontosabb a 180 lóerős Polo GTi lesz, amelyről már írtunk. Most bejelentették, hogy a GTi-vel együtt jön az új CrossPolo is.

A szabadidő-autós Polo természetesen nem lesz valódi négykerék-hajtású autó, de amennyire lehet hasonlítani fog a crossoverekhez. Megemelték a hasmagasságát 15 milliméterrel, és megkapta a szokásos optikai diszítéseket is. Az új kisautó robosztus külseje mögött azonban kezdtben nem lapul majd erős szív, hiszen a hírek a benzines kínálat az 1,2-es szívó (70 LE) és turbó (105 LE) változat mellett az 1,4-es erőforrásból (85 LE) áll. A dízelfronton az új 1,6-os közös nyomócsöves dízel lesz elérhető háromféle teljesítményszinttel (75, 90, 105 LE). Magyarul a legerősebb változat is mindössze 105 lóerős lesz. A CrossPolo állítólag 3000 euróval lesz drágább, mint az azonos motorizáltságú normál-Polo.

Forrás: Volkswagen

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!