Veszélyben a Bamako-rali

Vágólapra másolva!
A Külügyminisztérium csütörtöki terrorveszélyre figyelmeztető közleménye után a Bamako-rali szervező folyamatosan egyeztetnek a magyar biztonsági és külügyi szervekkel valamint a mauritán és a mali hatóságokkal. A jelenlegi hírek szerint csak a szombat reggel nyolc órai rajt biztos, a célba érés helye és mikéntje bizonytalan. A szervezők péntek délutánra ígértek tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban is folyamatosan érkeznek a Budapest-Bamako ralin résztvevő csapatok a Fővárosi Műjégpályára, ahonnan szombat reggel vágnak neki a távnak. Az eredeti elképzelés szerint a verseny végcélja idén is Bamakó lett volna, ám a Külügyminisztérium csütörtökön bekérette a szervezőket valamint egy közleményt adott ki arról, hogy Mauritániában és Maliban is terrorveszélyre lehet számítani, ezért arra kérte a verseny koordinátorait, hogy töröljék a Marokkó után eső szakaszt.

A Bamako-rali szervezői csütörtök óta folyamatosan egyeztetnek a magyar biztonsági és külügyi szervekkel, valamint a mauritán és mali hatóságokkal, ám bővebb felvilágosítást csak péntek délután 5 órára ígértek. A bamakósok szerint sem Mali részről, sem Mauritán részről nem jelezték konkrét terror fenyegetést a szervezők felé. Az elmúlt években többször is változtattak az útvonalon, de arra még nem volt példa, hogy Budapesten a rajt előtt tervezzék át az előre bejelentett etapokat.