Vágólapra másolva!
Új motor jelenik meg a Volvo kínálatában, a kétliteres, turbós benzinessel az S80-ban, V70-ben és XC60-ban lehet majd találkozni.
Vágólapra másolva!

2.0 GTDi néven új kétliteres, turbómotorral bővíti kínálatát a Volvo, a négyhengeres blokk az S80, a V70 és az XC60-ban jelenik meg. A közvetlen befecskendezéses motor a Volvo szerint takarékosságot és nagy teljesítményt ígér széles fordulatszám-tartományban.

Hogy valami extra is legyen a dologban, a Volvo világújdonságként tálalja a motort, merthogy a kipufogó leömlő és az integrált turbófeltöltő háza acéllemezekből készült. Ez a Volvo szerint azért jó, mert így kevesebb hő keletkezik, ami kulcsfontosságú a takarékos üzemeltetéshez.

A fejlesztésben a Borg-Warner and Benteler Automotive segített a Volvónak, a blokk csúcsteljesítménye 203 lóerő, legnagyobb nyomatéka 300 Nm (túltöltéssel 320 Nm). Átlagosan 8,3 litert fogyaszt egy S80-at alapul véve, kezdetben Ázsiában, Hollandiában, Kínában és Japánban lesz elérhető. Hatfokozatú kézi vagy duplakuplungos váltó kapcsolódhat hozzá.

Forrás: [origo]