Hivatalos fotókon a Mini terepjárója

Vágólapra másolva!
Alig egy nappal azt követően, hogy a Mini előzetes videót mutatott új terepjárójáról, hivatalos fotók jelentek meg a neten a Countrymanről.
Vágólapra másolva!

Ügyesen építette volna fel terepjárójának bevezető kampányát a Mini, a hét elején megjelent egy pszichedelikus gyári videó az újdonságról, amellyel kihúzta volna a márka a február elejére tervezett hivatalos leleplezésig. Csakhogy kedden délután egy névtelen forrás emailt küldött néhány autós lapnak, benne a Countryman első hivatalos fotóival.

Az R60-ként és Crossmanként is ismert modell Cooper S verziója látható a felvételeken, amely az oldalára festett All4 felirat tanúsága szerint összkerékhajtással készül, az alapverzió elsőkerekes lesz. Csak nyomokban hasonlít a terepjáró a Detroitban látott Beachcomber tanulmányra, jóval alacsonyabb annál, bár fényszórói hasonlóak. Összességében kicsit olyan a Countryman, mintha nem is terepjáró, hanem egy kompakt egyterű lenne, a kéttónusú fényezés azonban kétségkívül karakteressé teszi.

Bentről a hagyományos Mini-stílusjegyek köszönnek vissza, a színes ajtóbetétek azonban meglepőnek tűnhetnek. Hivatalosan a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a négy méternél valamivel hosszabb autó, idén már kapható is lesz. Motorpalettájáról egyelőre nincs hír.