Kategóriaelső a BMW Team Hungary a dubaji időmérőn

Vágólapra másolva!
Fölényesen nyerte az időmérő edzést kategóriájában a magyar BMW-csapat, a Bovi Motorsport a 21., Zengőék a 44. és 46. helyről rajtolhatnak pénteken.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön délután fél 4-től 5-ig tartó kvalifikáción a kék-fehér 120d Walter Csabával a legjobb körében 2:16,882 alatt ért körbe a dubaji aszfaltcsíkon, ez több mint nyolc másodperccel volt gyorsabb, mint a második helyezett holland csapat ideje. Ők egyébként egy ugyanolyan BMW 120d-t hajtanak, mint a magyarok. Jellemző a csapat erejére, hogy még a leglassabb pilóta leggyorsabb köre is jobb volt a hollandok kvalifikációs idejénél. A dízel kategória harmadik helyére a 110-es rajtszámú Volkswagen Scirocco futott be, amellyel egy osztrák csapat indult, de szintén van egy magyar pilótájuk Zoltán László Levente személyében.

Forrás: [origo]

Az első tízbe kerülés a célja a magyar Bovi Motorsport csapatnak, bár az időmérőn csak a 21. helyet szerezte meg Rácz István a Brokernet Silver Stinggel. Meglepetésre egy körön is lassabbnak bizonyultak a Zengő Motorsport által versenyeztetett benzines-turbós Seatok a BMW 120d-nél, az egyik Leon Supercopa a 44., a másik a 46. helyről várhatja a magyar idő szerint holnap délelőtt 11-kor rajtoló 24 órás futamot.

Forrás: [origo]

A dubaji 24 órás pole pozícióját az IMSA Performance Porsche 911 997 GT3 RSR-je nyerte 2:02.701-es idejével, a magyar csapattal egy bokszot használó Al Faisal Racing BMW Z4-ese 2:06.009-es idejével a hatodik lett. Érdekesség, hogy ezt az időt a verseny egyetlen női pilótája, Claudia Hürtgen futotta.