Új videó a Lexus szupersportautójáról

Vágólapra másolva!
A netre is felkerült az a rövid reklámfilm, amellyel a Lexus új szupersportkocsiját, az 560 lóerős LFA-t népszerűsíti.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint a Lexus mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az érdeklődést a Tokiói Autószalonon bemutatott sportautójáról. Ezúttal egy reklámfilmet tettek föl a netre a tízhengeres modellről, amelyet még a hivatalos bemutatkozása előtt bedobtak a mélyvízbe és elindították a nürburgringi 24 órás versenyen.

A Ferrarikkal is versenyre kelő kocsi orrába kifejezetten erre a célra épített 4,8 literes, V10-es motort építettek, hibrid hajtás nem került bele. Ez az erőforrás 560 lóerős, 480 Nm-es csúcsnyomatéka 6800-as fordulatszámon jelentkezik, de ennek kilencven százaléka már 3700-tól rendelkezésre áll. A Lexus szerint az autó 3,7 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára felgyorsulni, míg végsebessége 325 km/óra. Felfüggesztése elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros, a megállásról pedig hat-, illetve hátul négydugattyús féknyergekkel szerelt Brembo-kerámiafékek gondoskodnak a 20 colo,s BBS felnik mögött.

Forrás: Lexus
Forrás: Lexus


Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

A Lexus csak 500 darab LFA-t kíván építeni, és már meg is kezdték felvenni a rendeléseket az autóra. Az első tulajdonosok legkorábban jövő év végén tehetik majd rá kezüket a 375 ezer dollárba, azaz körülbelül 66,5 millió forintba kerülő autóra. 2012-ben elméletileg a japánok két újabb változatot is készítenek majd a kocsiból, amelyek közül az egyik az eredeti modellnél erősebb, versenypályára termett modell lesz.