Lecseréli modelljeit a Kia

Vágólapra másolva!
Izgalmas két év előtt áll a Kia, a koreai gyár több modelljét is lecseréli. Piacra kerülhet a 2007-es Kee-tanulmány is.
Vágólapra másolva!

Peter Schreyer, a Kia főtervezője interjút adott az Autocar című brit lapnak, a dizájner több érdekességet is elárult a márka jövőjéről. Népszerű modellek frissülnek fel a következő két évben, később pedig érkezhet egy olyan sportkocsi, mely akár a Toyota-Subaru közös modellnek is riválisa lehet.

"A következő két év arról fog szólni, hogy kulcsmodelleket cserélünk le, illetve frissítünk fel" - mondta Schreyer. "2011 vége előtt jön a vadonatúj Picanto, valamint a Rio és Magentis utódja. Természetesen ezek élveznek prioritást, hiszen a nagy eladási számokat is ezek a modellek hozzák."

2011 után készülhet el a 2007-es Kee-tanulmány szériaváltozata, mely a Hyundai Genesis kupé alapjára épülne. Schreyer szerint érdemes lenne piacra dobni a modellt a Kia pozíciónak erősítése miatt, még a hátsókerék-hajtás átvételét is támogatná, pedig egy ilyen konstrukciót valamivel költségesebben lehetne csak gyártani.

Forrás: Kia
Forrás: Kia

"Nem vehetjük előre a Kee-t, mert senki nem tudja megbecsülni, hogy mennyi fogyhat belőle. Mi nem vagyunk Audi vagy Porsche, hogy készítsünk valamit, aztán bejelentsük, hogy ez a tökéletes sportkocsi." Schreyer elárulta azt is, hogy a Kia menedzsmentje pragmatikus és konzervatív szemléletet vall, addig nem vág bele egy ilyen projektbe, amíg nem látja benne a profitot.

"A Mazda MX-5, illetve a Toyota-Subaru új hátsókerék-hajtású kupéja lenne az ellenfél. Nem kell, hogy nagyon gyors vagy erős legyen, de a kompaktságról, a megfizethetőségről és a vezetési élményről nem mondhatunk le. Szerintünk ilyennek kell lennie egy igazi sportkocsinak" - jelezte azért Schreyer, hogy a távlati célok komolyak.