Jön az új Mercedes C osztály kupé

Vágólapra másolva!
Már készül a CLC leváltására a Mercedes, az új C osztály kupé 2011-ben érkezik.
Vágólapra másolva!

Meg vannak számlálva a CLC napjai az Autocar szerint: a Mercedes 2011 elején tervezi piacra dobni az új C osztály kupét. Hivatalosan ugyan a CLK helyére lépne az újdonság, amelynek gyártását idén állították le 12 év és két modellgeneráció után, de egy huszárvágással a CLC-t is lecserélik vele.

Egyedi kialakítással készül majd a kétajtós kupé, ugyanolyan bátor formai megoldásokra készül a Mercedes, amelyeknek a CLK népszerűségét köszönhette. "Visszanéztünk mindent és alaposan tanulmányoztuk, hogy mi tette népszerűvé múltbeli kupéinkat" - nyilatkozta egy forrás a brit lapnak. "Úgy tűnik, azok a kétajtósak voltak sikeresebbek, amelyek négyajtósakra hasonlítanak."

Hosszú életű semmiképp sem lesz az új kupé, a C osztály negyedik generációja már készül Stuttgartban, azaz maximum négy éve lesz az új kupénak a piacon, aztán ismét leváltják egy teljesen újra. A kupé a második kétajtós lesz, amely az aktuális C osztály alapjaira épül, de az E osztály kupéval ellentétben kabrió nem lesz belőle. "Gondolkoztunk rajta, de nagyon költséges lenne nyitott tetős változatot készíteni ilyen rövid termékciklusra" - indokolt a mercedeses forrás.