Vágólapra másolva!
A Shanghai Automobile Industry Corporation (SAIC) az ebben a hónapban esedékes Guangzhoui Autószalonon mutatja be az új MG6-ot.
Vágólapra másolva!

Már korábban is jelezte az MG márkanevet birtokló kínai SAIC, hogy dolgozik egy új modellen, az áprilisi Sanghaji Autószalonon tanulmányként volt látható az MG 6. Ebben a hónapban már a szériaváltozat bemutatása esedékes, a premiert a jó nevű Guangzhoui Autószalonon tartják. Eddig csak átemblémázott Rovereket árult a Nanjing Automobile és a SAIC, az MG6 bemutatása új korszak kezdetét jelenti.

Kezdetben csak Kínában lesz megvásárolható az MG 6, bár úgy tervezték, hogy az európai és amerikai biztonsági előírásoknak is megfeleljen. Ez arra utal, hogy idővel megindulhat a modell exportja, de erről hivatalos információ még nincs.

Az MG 6-ot a SAIC angliai központjában tervezték, friss megjelenésű, kupés tetővonallal rendelkező szedánt tisztelhetünk benne. Célcsoportja a fiatalabb közönség, hossza 4653, szélessége 1827, magassága pedig 1478 milliméter, tehát a középkategóriába illeszkedik be. Az alapokat a Roewe 550 adja, ahogy a két 1,8 literes benzinmotort is, a szívó 133, a turbós 160 lóerős.