Jön az új Porsche 356

Vágólapra másolva!
Új 356-ként emlegetik a Porsche illetékesei a leendő friss belépőmodellt, amely a kezdeti hírek ellenére nem lesz annyira olcsó.
Vágólapra másolva!

Elszánta magát a Porsche arra, hogy új belépőmodellel jelenjen meg a piacon, erre a Volkswagen-konszernen belüli hosszú távú jövő megalapozása miatt van szükség. Cégen belül sokan csak új 356-ként emlegetik a középmotoros újdonságot, amely az első hírekkel ellentétben egyáltalán nem lesz szuperolcsó, bár annyira drága sem: az Autocar 33 ezer fontos (tízmillió forintos) alapárról tud.

Úgy tudni, hogy új acél-alumínium platformra épül majd a sportkocsi, melyet az Audi fejleszt saját, R4 jelű középmotoros modelljéhez. Jól halad a munka Ingolstadtban, már 2011 júniusában bemutatkozhat az újdonság, a jelentősen eltérő Porsche-változat premierjére azonban 2012 vége előtt nem érdemes számítani.

Egyedi külső és belső megoldásai mellett a 356 az első Porschék egyike lesz, amely megkapja a jelenleg is fejlesztés alatt álló, feltöltővel kombinált négyhengeres bokszermotor-generációt. Több elektromos alkatrészen, a felfüggesztéseken, valamint az üléskereteken és a zárrendszeren is osztoznia kell a Porschének az Audival.

Sok információ még nem derült ki a motorról, de az első hírek szerint akár 250 lóerő is kihozható belőle. Ez majdnem ugyanannyi, mint az alap Boxster teljesítménye, fogyasztásban azonban nagyságrendekkel jobb a négyhengeres blokk.