Chrysler alapú szedánok a Fiattól

Vágólapra másolva!
A Fiat nem sokkal azután, hogy átvette az irányítást az amerikai cég felett, már azt tervezi, hogy a Chrysler 300C alapjaira egyszerre két szedánt készít.
Vágólapra másolva!

A 300C hátsókerék-hajtású padlólemezére épülő Fiatok Olaszországban készülhetnek. Egyes hírek szerint az olasz óriás pusztán azért vett meg nemrégiben egy volt Bertone-üzemet, hogy ott a jövőben Chrysler-alapú járműveket készíthessen.

Múlt héten Alfredo Altavilla, a Fiat hajtásláncokért felelős részlegének vezetője a múlt héten elárulta, az új Fiatok a Chrysler nagy autói számára készült padlólemezekre épülhetnek, és emellett az amerikaiak nemrégiben leleplezett Pentastar V6-os motorját használhatják. A hírek szerint egyik új modell sem Fiat modellként jelenik meg, hanem a Lancia és a Maserati égisze alatt. A két szedánból állítólag évi ötvenezer darabot akar majd gyártani az olasz cég. Mindkét típus 2011 végétől az említett egykori Bertone-üzemben készülhet, amelyet már át is neveztek Officine Automobilistiche Grugliascóra.

A Lancia modell várhatóan a Thesis utódja, a márka új zászlóshajója lehet, míg a Maserati egy Quattroporténál kisebb belépőmodellt készítene. Mindenesetre a Fiat várhatóan még idén nyilvánosságra hozza, pontosan milyen modelleket akar gyártani az amerikai alkatrészekből.