Húsz darab készül a Civic Type R Mugenből

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a Honda, hogy zöld utat kapott a nyáron tanulmányként bemutatott Civic Type R Mugen.
Vágólapra másolva!

Nyáron még tanulmányként mutatta be a Honda a Civic Type R eddigi legsportosabb változatát, a Mugent. Ahogy arra számítani lehetett, a modell megkapta a zöld utat, a hivatalos bejelentés szerint azonban a sorozatgyártás meglehetősen hamar véget ér majd.

Mindössze húsz darab autó készül majd kézi összeszereléssel a Mugen európai divíziójánál, 38 600 fontos (11,1 millió forintos) induló áron. Nem árulta el a Honda, hogy a teljes sorozat jobbkormányos lesz-e vagy esetleg van esély néhány balkormányos kivitelre. Tojoda Hiroki, a Mugen Euro alelnöke szerint minden autó "exkluzív, utcai versenyautó" lesz, emellett elbüszkélkedett azzal is, hogy amikor a Type RR szedánt bevezették a japán piacra, hat perc elkelt mind a 300 darab.

Az eddigi legsportosabb Type R a szériaváltozat alapjaira épül, de szinte teljesen átalakították. Módosították a kétliteres motor befecskendező rendszerét, kicserélték a szelepeket, újraprogramozták az elektronikát és sportkipufogót szereltek fel. Ezeknek köszönhetően 200-ról 240 lóerőre ugrott a csúcsteljesítmény, a nyomaték tíz százalékkal lett nagyobb. Százas tempóra hat másodperc alatt gyorsul, a mérnökök a futóművet is a nagyobb erőhöz igazították. Igazán sportos megjelenést az új aerodinamikai csomag kölcsönöz az autónak.

Forrás: Honda