Porsche 911 padlólemezt kaphatnak a Volkswagen-márkák

Vágólapra másolva!
A Porsche kész megosztani fejlesztéseit a német Volkswagennel - közölte az új vezér, Michael Macht. Például a Panamerához kifejlesztett platform hamarosan a Volkswagen-konszern több márkájánál is megjelenhet, főleg olyan modellekben, amelyek jelenleg fejlesztési vagy tanulmány stádiumban vannak. Macht szerint ugyanígy a 911 padlólemeze is elérhetővé válhat a Volkswagen-konszern számára.
Vágólapra másolva!

Szerette volna felvásárolni a Volkswagent a Porsche, ehelyett azonban úgy alakult, hogy éppen a konszern kezébe került a stuttgarti részvények nagy része. Részben emiatt igazgatóváltás is történt a Porsche élén, az új vezér, Michael Macht szerint alkalmazkodni kell az új helyzethez.

Ez azt jelenti, hogy a Porschének ki kell használnia az együttműködés előnyeit és a Volkswagen rendelkezésére bocsátani fejlesztéseit. Macht arról beszélt egy interjúban, hogy a Porschének a Volkswagen erős oszlopává kell válnia, megtartva saját gyártási és fejlesztési lehetőségeit. A vezér úgy véli, ki kell használni a szinergiákat, de ugyanígy fontos a függetlenség megtartása.

Hála a kezdődő együttműködésnek, a Panamerához kifejlesztett platform hamarosan a Volkswagen-konszern több márkájánál is megjelenhet, főleg olyan modellekben, amelyek jelenleg fejlesztési vagy tanulmány stádiumban vannak. Macht szavai szerint ugyanígy a 911 padlólemeze is elérhetővé válhat a Volkswagen-konszern számára. Leszámítva a Cayenne-dízelt, motorokban közösködés nem lesz, ezek fejlesztése ugyanis a Porsche alapértékei közé tartozik.

Fotó: Hajdú D. András [origo]