Hibrid szedánt mutat be a Toyota

Vágólapra másolva!
Sai néven hibrid szedánt mutat be a Toyota a Tokiói Autószalonon, az új modell a Lexus HS 250h testvére.
Vágólapra másolva!

Új hibridet mutat be a Toyota a Tokiói Autószalon, a szedán formájú Sai az Egyesült Államokban forgalmazott Lexus HS 250h testvérmodelljének tekinthető, vagyis a Priusnál nagyobb és jobban felszerelt. Alig néhány részletben különbözik egymástól a két modell, a Sai toyotás hűtőrácsot, új fényszórókat, motorháztetőt és lökhárítót kapott, hátul kizárólag a lámpaburák jelentenek eltérést.

Hajszálnyit változtak a hátsó oldalablakok, lemaradt néhány dekorelem, bent pedig az új műszerfal és középkonzol jelent eltérést. Természetesen az utastér kevésbé luxus hangulatú, mint a Lexusban, de a Sai-nak más közönségnek kell bizonyítania.

Nem nyúltak a japánok a hajtáslánchoz, a HS250h 2,4 literes, Atkinson-ciklusú benzines blokkjához kapcsolódik az elektromotor, 190 lóerős együttes teljesítményt eredményezve. Az erő fokozatmentes CVT-váltón keresztül jut az első kerekekre. December 7-én jelenik meg a japán kereskedésekben a Sai, havi 3000 darabot szeretnének eladni belőle. Arról nem nyilatkozott a Toyota, hogy Ázsián kívül is elérhető lesz-e az újdonság.

Forrás: Toyota