Exkluzív Lotus-különkiadás Tokióban

Vágólapra másolva!
Exige Scura néven különkiadást mutat be a Lotus a Tokiói Autószalonon, az autóból mindössze 35 darab készül.
Vágólapra másolva!

Újdonsággal jelentkezik a Tokiói Autószalonon a Lotus, a brit gyár ezúttal az Exige-ből készített különkiadást. Nevét olaszból kölcsönözték, a Scura sötétet jelent, amely tökéletesen jellemzi a limitált szériát. Különleges, matt fekete fényezéssel készült, amelyhez illő "Phantom Black" színű csíkozás fut végig a sportkocsin. Karbonszálas karosszéria-csomag került az autóra diffúzorral és oldalsó légbeömlőkkel, az alufelnik szintén matt feketék.

Karbonszálas anyagból készítették az üléseket és a középkonzolt is, a váltókar és a kézifék viszont fém díszítést kapott. A Scurát a Toyota-féle, 1,8 literes kompresszoros motor hajtja 260 lóerővel, ugyanaz, amely a paletta csúcsán található Exige Cup 260-ban is dolgozik. Csúcsteljesítményét 8000-es fordulatszámnál éri el, a legnagyobb nyomaték 236 Nm 6000-nél. Hatfokozatú váltó küldi az erőt a hátsó kerekekre.

Noha bőven használt karbonszálas anyagot a Lotus, az újdonság csupán tíz kilóval könnyebb a 220 lóerős Exige S-nél. Százra 4,1 másodperc alatt gyorsul, tíz másodperc elteltével 160-nál jár, végsebessége pedig 245 km/óra. A kipörgésgátló az aktuális útviszonyokhoz és a sofőr stílusához igazítható, a hasmagasság 130 vagy 120 milliméter lehet. Japánban Exige Stealth néven forgalmazzák majd a modellt, összesen 35 darab készül belőle.

Forrás: Lotus