Már kapható a legtakarékosabb Volkswagen Golf

Vágólapra másolva!
Már rendelhető a Frankfurti Autószalonon bemutatott Volkswagen Golf legtakarékosabb, Bluemotion nevű változata, amely - a gyár ígérete szerint - mindössze 3,8 literes fogyasztással és 100 g/km alatti szén-dioxid kibocsátással büszkélkedhet.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen a hatos Golfnak is elkészítette a takarékosságra kihegyezett, Bluemotion nevű változatát. Az alacsony fogyasztást már eleve garantálja a Bluemotion kivitel 1,6 literes 105 lóerős TDI motorja, ám a németek egy hosszabb áttételű ötfokozatú váltóval, start-stop és fékenergia visszanyerő rendszerrel, valamint egy kis aerodinamikai átalakítással tették még takarékosabbá a családi kompaktot. Nem elhanyagolható részlet, hogy a Bluemotion Golf szuperkönnyű felniket és alacsony gördülési ellenállású speciális gumikat is kapott.

Mindezekkel együtt a mérnököknek sikerült elérni, hogy a Golf Bluemotion átlagfogyasztása csupán 3,8 liter legyen, míg szén-dioxid kibocsátása 99 gramm száz kilométerenként. Ezekkel az értékekkel az új Golf Bluemotion az eddigi legtakarékosabb Golf változat, amelynek németországi alapára 21 650 euró.