Új autón dolgozik a Noble alapítója

Vágólapra másolva!
A róla elnevezett cégét 2006-ban elhagyó Lee Noble jövőre egy teljesen új 650 lóerős szupersportkocsit szeretne piacra dobni.
Vágólapra másolva!

Noble a brit Autocarral készített interjújában elárulta, a korábbi autóihoz hasonlóan egy könnyű középmotoros négykerekűt készít, amelynek legolcsóbb változata kicsivel több, mint 70 ezer euróba fog kerülni. A térhálós acélvázra épülő autó egy 400-650 lóerő leadására képes nyolchengeres motort kap majd, amelynek pontos teljesítménye Noble szerint csak a vásárló pénztárcájától függ majd. 650 lóerővel a kocsi pontosan olyan erős lehet, mint a vállalkozó által 1999-ben alapított Noble legújabb, idén ősszel gyártásba kerülő, modellje, az M600. Teljesítményük hasonlósága mellett a két kocsi ugyanazokat a hatfokozatú Graziano váltókat használja majd. Ennek ellenére Lee Noble nem említette, hogy közvetlenül régi cége új autójával kívánna rivalizálni.

Hivatalos adatok még nincsenek az új Noble menetteljesítményéről, de nagy valószínűséggel az M600-hoz hasonlóan 3-3,5 másodperc alatt lesz képes elérni álló helyzetből a 100 km/órás sebességet a legerősebb kivitel.

Noble elárulta, hogy korábbi hibáiból tanulva új autójából tényleg nagyon keveset szándékozik évente gyártani, így az egyelőre névtelen modellből a dél-afrikai Port Elizabeth-ben 100 darabot készít majd évente az új cége.