Radikális változás előtt a Skoda Octavia

Vágólapra másolva!
A jelenleginél bátrabb formatervű autókat dobna piacra a jövőben a Skoda, a csehek nagyobb feltűnésre vágynak. Már az új Octavia is nagy lépés lesz.
Vágólapra másolva!

Szépen leosztották a szerepeket a Volkswagen-konszernen belül, a Skoda éppenséggel a szürke eminenciás, amely a német technikával felvértezve megbízható autókat gyárt. Minden márkának megvan a saját formanyelve, a csehek azonban az egyik vezető dizájner szerint új irányba indulnának el.

Ezentúl bátrabb formatervű autók jelenhetnek meg a piacon Skoda-emblémával, Karl Neuhold egyéniséget álmodna minden modellbe. "Valami sokkal avantgárdabb, speciálisabb irányt akarunk, hogy minden autónk 'jól öltözöttnek' tűnjön" - fogalmazott Neuhold. "Értékeinkhez természetesen hűek maradunk, így a jövőben is tágas modelleket gyártunk majd, de kell egy kis plusz."

Már a következő Octavia is az új irányvonal szerint készülhet, a formavilág nem csupán az aktuális generáció továbbgondolása lesz. "Az új Octavia hatalmas lépés lesz előre" - ígérte Neuhold, aki szerint Skoda-sportkocsiról csak akkor lehet szó, ha a márka már "teljesítette a házi feladatot" hagyományos vadászterületein.

Fotó: Póla Gergely [origo]

Nem csúnya, de semmi különlegeset nem mutat a jelenlegi generáció