Dízelgondok a Mercedesnél

Vágólapra másolva!
Minőségi problémák jelentkezhetnek a Mercedes 220 CDI és 250 CDI nevű négyhengeres dízelmotorjainál, amelynek injektorait a Delphi gyártotta.
Vágólapra másolva!

Csak Németországban 25 ezer 220 CDI (170 lóerő), illetve dupla turbós 250 CDI (204 lóerő) modell lehet hibás a C, E és GLK-sorozatból, az OM 651 belső kódjelű, 2,1 literes motorok Delphi-féle injektorai mondhatnak csődöt. Világszerte ennél is magasabb az érintett autók száma, a stuttgarti gyár szóvivője azonban nem tudta megmondani, pontosan hány darab lehet forgalomban.

Már 2800 panasz érkezett a Mercedeshez a hiba miatt, amelynek nyomán először egyenetlen járású lesz a motor, majd kigyullad az ellenőrzést sürgető lámpa, végül vészprogramba kapcsol az elektronika. Ilyen esetekben maximum 70 km/órás tempót enged a vezérlés, ajánlott az első útba eső Mercedes-márkaszervizt felkeresni.

Körülbelül három órát vesz igénybe az injektorok cseréje, a Mercedes hivatalos visszahívást nem tervez, arra hivatkozva, hogy a hiba csak kényelmetlenséget jelent, biztonsági kockázatot nem hordoz magában. Ennek ellenére a központ hivatalos levélben kér elnézést a tulajdonosoktól, illetve figyelmességről is tanúbizonyságot tesz: az érintettek körülbelül 200 euró értékű szervizcsekket kapnak kárpótlásul.

Forrás: Mercedes-Benz