Vágólapra másolva!
Továbbfejlesztette az idén Detroitban bemutatott FT-EV nevű elektromos tanulmányautóját a Toyota, az új verziót a Tokiói Autószalonon mutatják be.
Vágólapra másolva!

Január óta az autó megjelenése sok helyen változott, az FT-EV II jóval radikálisabban néz ki, mint elődje. Az átalakítások eredményeként az új verzióban több hely van az utasok fejének, és elméletileg már négy embert is képes szállítani FT-EV II. Enyhén átrajzolták a kocsi lökhárítóját is, így az autó orra még rövidebb lett, szélvédője meredekebb szögben áll és kevésbé ívelt, így növelve az utastér méretét.

Jóval nagyobbak az ablakok is, ami növeli a térérzetet. A mérnököknek az autó hatótávolságát sikerült 10 km-rel, 90 km-re növelniük, míg csúcssebessége 100 km/óra, így akár az autópályára is fel lehet menni vele.

Forrás: Toyota

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!


A Toyota iQ-ra épülő autó 2 730 mm-es hosszával rövidebb az eredetinél, ezért érdekes elképzelni benne egyszerre négy utast. Mindenesetre beszállásukat megkönnyíti a kocsi két tolóajtója. Az FT-EV II retró-futurisztikus belsejének érdekessége, hogy nincsenek benne pedálok, és a hagyományos kormány is hiányzik a vezető elől, egy kerékpárkormány-szerű rúd van a helyén, a "gázt" pedig egy karral kell adagolni. A Toyota emellett nagy hangsúlyt fektetett az FT-EV II-t irányítani képes robotpilótára, amely a navigációs rendszerrel együttműködve dolgozik. Az újratöltési időről, súlyáról valamint az autó motorjáról nem árult el több részletet a Toyota.

Forrás: Toyota