Konnektoros hibrid a Suzuki Swiftből

Vágólapra másolva!
Elektromos hálózatból tölthető Swift-prototípust mutat be a Suzuki a Tokiói Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Egyértelműen a hibrid és elektromos modellekről szól majd az októberi Tokiói Autószalon, a Suzuki is bemutatja a maga Swiftből készült prototípusát. Hasonló hajtásláncot kapott a tanulmány, mint amilyen a Chevrolet Voltban is dolgozik, vagyis elsődlegesen elektromotor gondoskodik a hajtásról, az akkumulátorok lemerülése után a benzinmotor csak generátorként működik.

Részleteket egyelőre nem közölt a Suzuki a hibrid Swiftről, csak annyit árult el, hogy "kis lökettérfogatú" benzinmotor kapcsolódik az ismeretlen teljesítményű elektromotorhoz és lítium-ion akkumulátorhoz. Nincs információ a hatótávolságról sem, forradalmat azonban valószínűleg nem csinált a Suzuki.

Forrás: Suzuki

Egyelőre nem tervezik az autó sorozatgyártását
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Alapvetően nem elképzelhetetlen, hogy hasonló, konnektorból tölthető modell egyszer sorozatgyártásba kerül, ám egyelőre erről még nincs szó a japán gyárnál. A Swift Plug-in Hybrid az alapmodelltől némileg eltérő fényszórókat, aerodinamikailag optimalizált felniket, speciális kárpitozású, könnyűsúlyú első üléseket és egyedi műszerfalat kapott.