Hatüléses egyterűt mutat be a Honda

Vágólapra másolva!
Skydeck névre keresztelt, hatüléses hibrid egyterűt is bemutat a Honda Tokióban.
Vágólapra másolva!

Ha már hazai pályán szerepelhet, jó pár újdonsággal készül a Honda a Tokiói Autószalonra. Nemcsak a CR-Z hibrid sportkupé közel szériaérett változatát és az EV-N elektromos miniautót állítja ki a japán gyár, egy benzines-elektromos egyterűvel is készült.

Skydeck névre keresztelték a futurisztikus, tolóajtós újdonságot, amelyből egyszer S-Max-konkurens modell nőheti ki magát. Az FR-V helyére léphet a leendő szériaváltozat, annál nagyobb, a Ford egyterűjénél viszont kisebb méretű. Egyelőre a Skydeck csak egy showcar, komolyabb gyártási esélyek nélkül.

Újdonság az egyterűben, hogy az Insight táplálását is ellátó, padló alá épített akkumulátort áthelyezték, hogy így helyet szabadítsanak fel a kabinban. A telep immár a padlóig nyúló középkonzolban található, az elhelyezésnek köszönhetően a Honda a jövőben jobban tud sakkozni a rendelkezésre álló hellyel.

Forrás: Honda
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Nincs szó a hajtásláncról, elsődleges cél, hogy minél több pozitív visszajelzés érkezzen a gyárhoz. Az utastér mindenesetre három üléssoros, a sportos ülésekben hat személy foglalhat helyet. Sportkocsikat idézően az első ajtók előre-felfelé nyílnak.

Forrás: Honda