Konnektoros Volvo-hibrid 2012-től

Vágólapra másolva!
Hivatalos információ szerint 2012-ben indul a konnektoros Volvo-hibrid sorozatgyártása, bár egyelőre nem világos, melyik modellbe kerül a hajtáslánc.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan megerősítette a Volvo, hogy 2012-ben kezdi egy konnektoros hibrid sorozatgyártását. Korábban egy V70-ben mutatta be a hajtásláncot a svéd gyár, arról azonban még nincs hír, hogy ez a modell lesz-e a szériaérett verzió is, vagy esetleg valamelyik más.

Egy feltöltéssel 50 kilométer az elektromos modell hatótávolsága, a Volvo szerint ezzel az európai otthon-munkahely távolságok 75 százalékát le lehet fedni. Amikor a telepek lemerülnek, egy dízelmotor elkezdi a töltést, így összesen 1200 kilométernyi hatótávolságot ígérnek, illetve kifejezetten optimistának tűnő 1,9 literes átlagfogyasztást produkálva.

Stephen Odell, a Volvo elnök-vezérigazgatója szerint a konnektoros hibridet is "élmény lesz vezetni", a márkához hűen "biztonságos és komfortos" lesz. Odell úgy látja, a Volvo a következő években biztosan a konnektoros hibridekre fog építeni.

Forrás: Volvo