Vágólapra másolva!
2012-től sorozatban is gyártana a Frankfurti Autószalonon bemutatott dízel-hibrid tanulmányhoz hasonló modelleket a Kia.
Vágólapra másolva!

Többek között egy dízel-hibrid hajtáslánccal szerelt Sorentót is bemutatott a Kia a Frankfurti Autószalonon, a tanulmány ráadásul alig néhány évre van a sorozatgyártástól. Gyári forrás szerint valószínűleg már 2012-ben megkezdődik a sorozatgyártás, az első modell valószínűleg éppen a Sorento lesz.

Az Autocarnak nyilatkozó bennfentes szerint a dízel-hibrid technológiával tenné meg az első lépést az alternatív hajtási módok felé a Kia, a hajtáslánc ezért tökéletesen passzol a gyár terveibe. Nem sokkal a dízel-hibrid premier után a Cee'dbe is bekerülhet a rendszer.

1,6 literes, új fejlesztésű dízelmotort kapott a frankfurti tanulmány, amelyet két turbófeltöltővel izmosítottak 161 lóerősre. A belső égésű blokk és az elektromotor szintén új duplakuplungos váltón keresztül hajtja az első kerekeket, a teljesen automata üzemmód mellett manuálisan is lehet kapcsolgatni a fokozatokat. Kilométerenként 119 grammos szén-dioxid-kibocsátást ért el a dízel-hibrid hajtáslánccal a Kia, a gyár hamarosan elektromos tanulmánnyal is előállhat.

Forrás: Kia