Kémfotón az új Audi A8

Vágólapra másolva!
Titkon sokan reménykedtek abban, hogy az Audi esetleg a Frankfurti Autószalonon megmutatja az új A8-at is, a premierre azonban jövő márciusig várni kell.
Vágólapra másolva!

Eredetileg úgy volt, hogy az Audi már a Frankfurti Autószalonon bemutatja az A8 új generációját, év közepén azonban módosították a terveket. Csak arról született döntés, hogy a premier nem Németországban lesz, az nem derült ki, hogy pontosan hol. Esélyesként a Detroiti Autószalon merült fel, amelytől jövőre több gyártó is távolmarad, így a limuzin a kiállítás egyik legnagyobb szenzációja lehetett volna.

Most mégis úgy néz ki, hogy az Audi Európában szeretne bemutatózni, erre pedig legkorábban jövő márciusban, a Genfi Autószalonon lesz esélye. Hivatalosan is arról szólnak már a hírek, hogy Svájcban lesz a prezentáció, közben az első prototípusok már futják tesztkilométereiket.

Külsőre a Detroitban bemutatott A7 tanulmányra hasonlít majd az új A8, konkurenseivel, a 7-es BMW-vel és Mercedes S osztállyal szemben jelentős súlyelőnyben lesz alumínium térhálós vázának köszönhetően. 1,7 tonna alatt marad az új A8 súlya, többek között az S4-ből és az A6-ból már ismert V6-os kompresszoros motor is szerepel majd kínálatában a W12-es mellett. Úgy tudni, nyolcfokozatú automata váltó mutatkozik be, az pedig biztos, hogy a limuzin kedvéért megújul a multimédiás MMI-rendszer.

Forrás: [origo]