Internetautók a Mercedestől és Peugeot-tól

Vágólapra másolva!
Egymástól függetlenül mutatott be olyan megoldást a Mercedes és a Peugeot a Frankfurti Autószalonon, amely biztosítja az autóban való internetezés lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Akármelyik gyártóról is legyen szó, folyamatosan megy az ötletelés azzal kapcsolatban, hogy milyen kényelmi extrákkal könnyíthetnék meg a vásárlók életét. Nagyon úgy tűnik, hogy a következő lépés az autók interneteléréssel való felszerelése lesz, egymástól függetlenül két gyártó is ezzel kapcsolatos megoldással állt elő.

Közös a Mercedes és a Peugeot elképzelésében, hogy vezetéknélküli internetelérést biztosítanának modelljeikben, azaz nemcsak az autó központi rendszerén keresztül lehetne hozzáférni a világhálóhoz, hanem akár a hátsó ülésen, egy laptoppal is. A németek a jármű antennáján keresztül a mobilhálózatot használják az InCar Hotspot kialakításához, az internetelérést egy adatforgalomra optimalizált SIM-kártya és egy speciális router biztosítja.

Lényegében hasonló a Peugeot WiFi On Board névre keresztelt rendszere is, bár itt külön antenna nincs, hanem a mobilszolgáltatók kínálatában is szereplő USB-s eszköz csatlakozik a WiFi-egységhez. Októbertől az E osztály kínálatában már elérhető a mobilinternet, az S és E osztály decemberben következik, míg a Peugeot 2010-től kínálja az opciós felszerelést.

Forrás: [origo]