Hivatalos fotókon a kompakt Lexus

Vágólapra másolva!
Hivatalos fényképeket és adatokat hozott nyilvánosságra a Lexus Frankfurtban bemutatkozó kompaktjáról, az LF-Ch-ról.
Vágólapra másolva!

Miután a Lexus már megmutatta Frankfurtban bemutatkozó kompaktja, az LF-Ch elejét és hátulját, sok titkolnivalója nem maradt. Csütörtökre virradóra a japán márka majdnem mindent nyilvánosságra is hozott az 1-es BMW, illetve az Audi A3 ellenfelének szánt prémium tanulmányról, bár a sajtóanyag legnagyobb része a külső és belső dizájn méltatásáról szól.

Szó se róla, sportos formavilágot kapott az autó, de mivel csak tanulmányról van szó, néhány részlet biztosan változni fog a szériaváltozat premierjéig. A 20 colos felniket például biztosan kisebbekre cserélik majd. Kereken 4,3 méter hosszú a tanulmány, szélessége 1,79 méter, magassága pedig 1,4 méter. Pontosan 2,6 méteres a tengelytáv, ezzel a Lexus-kompakt néhány milliméteres eltérésektől eltekintve szinte megegyezik az A3 Sportback méreteivel. Tetszetős, aszimmetrikus műszerfalat kapott az autó, a fedélzeti menürendszerben a középkonzolra épített egér segítségével lehet barangolni, akárcsak a nemrég bemutatott RX-450h-ban.

Forrás: Lexus

Még több gyári fotó a galériában. Kattintson a képre!


A korábbi híreknek megfelelően hibrid rendszer került az LF-Ch-ba, bár részleteket a Lexus nem árult el. Annyi bizonyos, hogy a kompakttal villanyautózni is lehet, de hogy az akkumulátor mennyit bír, arról a japánok egyelőre hallgatnak.

Természetesen a Genfi autószalonon érkező szériaváltozat nem csupán hibrid, hanem hagyományos hajtáslánccal is kapható lesz, várhatóan 2010 végén jelenik meg a márkakereskedésekben.

Forrás: Lexus