Négyhengeres S osztályos Mercedes

Vágólapra másolva!
Frankfurtban bemutatkozik az első négyhengeres motorral szerelt Mercedes-Benz S osztály, amire eddig még nem volt példa. Az autó 250 CDI BlueEfficiency papíron 5,9 liter/100 km fogyasztásra képes.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz S osztály nem is olyan régen esett át egy kisebb modellfrissítésen, amely magával hozta a hibrid változat bemutatkozását is. Most újabb környezetbarát modellről kaptunk hírt, amelyet a Frankfurti Autószalonon mutatnak majd be.

Az S 250 CDI BlueEfficiency a Mercedes történetének első négyhengeres motorral szerelt S osztálya lesz, vagyis megtörik a jég. Persze nem kell megijedni, hiszen ez a motor méltó arra, hogy az S-ben szerepeljen.

A kisebb modellekből már ismert 2,1 literes duplaturbós turbódízel az S osztályban már 224 lóerő és 500 Nm, leadására képes, ezzel alig gyengébb (11 lóerővel), mint a V6-os dízellel szerelt S 350 BlueEfficiency. Ennél sokkal érdekesebb lehet az autó iránt érdeklődők számára, hogy fogyasztása akár 5,9 literes is lehet és várhatóan csak 155 gramm szén-dioxidot bocsájt majd ki kilométerenként.

Az erős és takarékos S-osztályos bevezetésével, hogy ne tegye tönkre a hathengeres eladásait, a Mercedes várhatóan 285 lóerősre növeli a V6-os teljesítményét, ami viszont a nyolchengeres S 450 CDI végét jelentheti.

Forrás: [origo]