Megduplázná eladásait a Porsche

Vágólapra másolva!
Három új típussal kívánja megduplázni eladásait 2013-ig a német gyártó. Érkezhet egy Boxsternél is kisebb roadster, egy Cayenne-hez hasonló SUV, valamint a Panamera kupé változata is - árulta el Matin Winterkorn, a Volkswagen vezérigazgatója a német Manager Magazinnak.
Vágólapra másolva!

Winterkorn reményei szerint a Porsche 2013-ban már világszerte 150 ezer autót értékesíthet, de ehhez mindenképpen új modellekre lesz szükségük.

A VW BlueSport tanulmánya alapján készülő kis roadsterről már korábban is beszéltek a Porschénál, míg a Cayenne kistestvérének szánt SUV-nak a Roxster tanulmány lehetett az előzetese. Emellett a cég várhatóan a Panamera kupé változatával próbál még több vásárlót szerezni.

A Volkswagen szempontjából érdekes volt Winterkorn azon nyilatkozata, amely azt firtatta, szövetségre léphetnének-e a Suzukival. Korábbi pletykák szerint a németek 10 százalékos részesedést szeretnének szerezni japán márkában, amelynek kisautógyártás terén szerzett tapasztalata jól jöhet az egyre növekvő VW-csoportnak. Igaz, állítólag a Nissannal már szövetséges Renault is érdeklődik a Suzuki iránt, így könnyen lehet, hogy két érdeklődő fog versengeni a cégért.