Tesztelik a még sportosabb Audi R8-at

Vágólapra másolva!
Lencsevégre kapták az Audi R8 szuperkönnyű változatát, amelyet inkább versenypályákra, mint az utakra terveznek az ingolstadtiak. A cég már korábban jelezte, hogy szeretnék elkészíteni a TT hasonló változatát is.
Vágólapra másolva!

A németországi Nürburgringen meglesett prototípus az Audi R8 erősebbik, 525 lóerős V10-es motorral szerelt változatára épül ám annál jóval sportosabb. Az Audi mérnökei nem a teljesítmény jelentős növelését választották - hiszen azzal már házon belüli ellenfele lenne a Lamborghini Gallardónak - hanem a súlycsökkentést és az úttartás javítását. A versenypályákra szánt R8 Sport belseje meglehetősen puritán lesz, hiszen a súlycsökkentés érdekében se légkondicionáló, se audiorendszer nem lesz benne és az üléseket is kő kemény, ám szuperkönnyű versenyülésekre cserélték.

Kívülről a hatalmas hátsó szárnyról, a vastagabb küszöbökről, valamint az átrajzolt első lökhárítóról lehet majd felismerni a sportos R8-asokat, amelyeknek a futóművét is keményebbre cserélték és lejjebb eresztették a karosszériát.