Másfél milliós lehet a Skoda miniautója

Vágólapra másolva!
Skoda-emblémás változat is készül a Volkswagen up! miniautóból, a Joyster néven emlegetett modell ötezer eurós áron kerülhet piacra.
Vágólapra másolva!

Régóta nem titok, hogy a Volkswagen-konszern Skoda-, illetve Seat-logós változatot is készítene az up! miniautóból, a cseh verzióról jelent most meg néhány információ a német sajtóban. Ezek szerint az autót körülbelül ötezer eurós (mintegy másfél millió forintos) áron dobná piacra a Skoda, neve pedig Joyster lehet.

2010-re tervezi a Volkswagen az up! piacra dobását, ugyanebben az esztendőben érkezhet a Joyster is. A Seat-emblémás kivitel az Arosa helyébe léphet, bár korábban mindkét márka kétségeinek adott hangot a projektet illetően, mondván, az alkatrészek magas ára nem teszi lehetővé a kedvező árú értékesítést.

A brit Autocarnak a Skoda illetékesei azt nyilatkozták, az autó tervei valóban léteznek, de hivatalosan még nem született döntés a Joysterről. Sőt, még az elnevezésben is lehet változás, Joysterként egy tanulmány mutatkozott be néhány éve, de ez a Skoda szerint nem jelenti azt, hogy a végleges modell is ezen a néven kerül piacra.