Vágólapra másolva!
Hivatalos források szerint gond lehet a Chevrolet Volttal: a GM szerint még nem bizonyosodott be, hogy a koncepció kereskedelmileg életképes.
Vágólapra másolva!

Noha a General Motors azt várta konnektoros hibridjétől, a Chevrolet Volttól, hogy végre egyenesbe hozza, egyelőre még erősen kérdőjeles a modell jövője. A GM amerikai kormányzatnak küldött soros jelentésében kétségeinek adott hangot a Volttal kapcsolatban, valamint megígérte, hogy folyamatosan tájékoztatni fogja a közvéleményt a fejleményekről.

2010 novemberében kellene piacra kerülnie a Voltnak, ám a GM szerint elképzelhető, hogy a technológia nem készül el határidőre. Az előszériás példányokkal már júniusban megkezdődtek ugyan a közúti tesztek, de ezekben még nem a végleges hajtáslánc kapott helyet.

A GM szerint a legnagyobb gond, hogy máig nem sikerült bebizonyítani, hogy a koncepció kereskedelmileg életképes lenne. Minden valószínűség szerint a gyár csak nagy veszteséggel tudna túladni minden egyes példányon, miközben ezzel éppen ellentétes cél elérése lett volna a lényeg. Attól is fél a GM, hogy a konkurensek hasonló, esetleg olcsóbb megoldásokkal állnak elő a közeljövőben, ez a két tényező alapvetően kérdőjelezi meg a piacra kerülés tényét.