Bikabőrre vált az Audi

Vágólapra másolva!
Minőségi problémák miatt az Audi azt tervezi, hogy a jövőben tehén- helyett bikabőrt használ majd autói kárpitozásához.
Vágólapra másolva!

Komoly váltásra készül az Audi, a német márka azt tervezi, hogy a jövőben teljes egészében bikabőrből készíti majd autói bőrkárpitozását. Jelenleg sok más gyártóhoz hasonlóan az Audi is főleg tehénbőrrel dolgozik, ám az ingolstadtiak szerint a tehénbőrök túl kicsik és a minőségi követelményeknek sem mindig felelnek meg.

Az Audinál minden egyes bőrfelület három minőségi osztályba kap besorolást. Rendszerint az állatok hátáról származó bőr kapja a legmagasabb értékelést, itt ugyanis viszonylag ritkának számítanak a sérülések. Másféle bőrfelületeket az Audi nem is szívesen vásárol.

Bikabőrt jelenleg is használ az Audi, de csak kis felületek beborításához, főleg a fejtámlák, kartámaszok és egyéb apró kiegészítők készülnek belőle. A tervek szerint ezentúl az ülőfelületek kialakításához is a bikák bőrét használnák fel.

Nagyon komolyan veszik egyébként az Audinál a bőr minőségét, még egy hattagú csapatot is foglalkoztat a gyár, amely kizárólag a szagokat értékeli. Minden bőrfelületből mintát vesznek, majd hevítés után az illatát részletesen elemzik. Összesen több mint 500 alkotóelemét vizsgálja meg egy autónak a csapat, amelynek tagjai - legalábbis munka közben - még parfümöt sem használhatnak a pontos eredmény érdekében.