Szorosabb BMW és PSA együttműködés a láthatáron

Vágólapra másolva!
Szorosabbra fűzné az egyelőre kisautó-motorokra vonatkozó együttműködését a BMW a Peugeot-t és Citroënt tömörítő PSA-val. Friss hírek szerint a két fél a jövőben már padlólemezeket is szeretne megosztani egymással.
Vágólapra másolva!

Az új alkatrészmegosztás ugyanúgy a Minire és a franciák kisautóira vonatkozhat, mint a jelenleg érvényben lévő erőforrásokkal kapcsolatos megállapodás. A bajorok most 1,4 és 1,6 literes benzinmotorokon dolgoznak együtt francia kollégáikkal, amelyek a Minik mellett például a Peugeot 207-be is kerülnek. Norbert Reithofer most a Financial Times-nak elárulta, a BMW már megkezdte a tárgyalásokat a padlólemezekről a PSA-val, ám továbbiakat nem árult el lehetséges együttműködésük részleteiről. Ennek ellenére úgy tudni, hogy a BMW szeretné, ha az együttműködésbe más alkatrészeket is belevennének, olyanokat, amelyeket az egyre növekvő Mini-család is felhasználhatna.

Mindeközben a PSA hangsúlyozta, keresi az együttműködést más cégekkel is. Christian Streiff volt PSA-igazgató konkrétan a BMW mellett a Fordot említette partnerként, de másokkal is keresik a szövetséget.