Vágólapra másolva!
A General Motors ma bemutatta a legújabb Corvette versenyautót, az utcai ZR1 alapjaira épített GT2-es C6.R-t.
Vágólapra másolva!

Mivel az amerikai GT-bajnokság, az ALMS már félig befejeződött, a Corvette Racing a hátralévő öt versenyt az új autó tesztelésének és fejlesztésének szenteli. Az új C6.R-t a jövőre egyesülő GT kategóriának tervezték, de emiatt egyelőre még a GT2-ben fog szerepelni.

Az új kategória kapcsán Mark Kent, a GM Racing menedzsere elmondta, már nagyon várják, hogy a Ferrarik, Porschék, Viperek és Aston Martinok ellen versenyezhessenek.

Jelentősen újratervezték az új Corvette C6.R-t a szabályváltozásoknak megfelelően, többek között keskenyebb karosszériát kapott, lecserélték a lökhárítókat és a hátsó szárny szélességét is jelentősen csökkentették. Sok mindent átvettek az utcai Corvette ZR1-ből, így az alumínium térvázat, a kormányművet, a futóművet, és a karosszériaelemek nagy részét is.

A szezon hátralevő részére az új autó egy 470 lóerős, etanolos, hatliteres GM small-block V8-as motort kap, ami a régi GT1-es verzió hétliteres motorjának közeli utódja. Jövőre azonban 5,5 literre csökkentik a hengerűrtartalmát. Az új autót versenyen először az Acura Sport Challenge-en láthatjuk, augusztus 8-án.

Forrás: GM