Szuperkönnyű Mazda MX-5 Frankfurtban

Vágólapra másolva!
Új tanulmányt mutat be az MX-5 alapjain a Mazda Frankfurtban, az oberurseli stúdióban megálmodott modell szélvédő nélkül érkezik.
Vágólapra másolva!

Húsz éve halmoz sikert sikerre a világpiacon a Mazda MX-5, a japán gyár sajtóközleménye szerint a legnépszerűbb kétüléses sportkocsinak számít. Ennek apropóján a szeptemberi Frankfurti Autószalonon új tanulmányt mutat be, mellyel kapcsolatban az elsődleges cél a súlycsökkentés volt.

Mazda MX-5 Superlight Version névre keresztelték az újdonságot, amelyet a Mazda németországi, Oberurselben található stúdiója álmodott meg. Sok konkrétumot még nem tudni a roadsterről, annyit azonban a Mazda beleírt a sajtóközleménybe, hogy a megfizethető ár is szempont volt a tervezés során.

Az alacsonyabb súly jobb vezetési élményt, kezelhetőséget, kisebb fogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást jelent. Ennek érdekében radikális megoldást alkalmaztak a dizájnerek, a szélvédőt teljesen mellőzték, a lehető legsportosabbra véve a figurát. További részleteket a frankfurti premier során árulnak el az új MX-5-változatról.

Forrás: Mazda