Chevy Volt-konkurenst tervez a Mitsubishi

Vágólapra másolva!
A Chevrolet Volthoz hasonló elektromos tanulmánnyal készül a Mitsubishi az októberi Tokiói Autószalonra.
Vágólapra másolva!

Valóságos lavinát indíthat el a GM a Chevrolet Volttal, sorra jelentik be a gyártók hasonló modelljeiket. Nagy újdonsága a Voltnak, hogy az elektromotor mellett belső égésű blokkja is van, ám ezt csak arra használja, hogy az akkumulátorokat töltse, így hosszabbítva meg a hatótávolságot.

Legutóbb a Mitsubishi jelentette be, hogy hasonló modell elkészítésére készül, tanulmányként már az októberi Tokiói Autószalonon bemutatkozik az újdonság. A japánok kompakt SUV-ba csomagolták a technológiát, a koncepció mérete a Toyota RAV4-hez lesz hasonló.

660 köbcentis, háromhengeres benzinmotor kerül, a technológia nevének rövidítéseként egyelőre EREV-ként (Extended Range Electric Vehicle) emlegetett modellbe, csak a lítium-ion akkumulátorokra támaszkodva, 64 kilométer megtételére képes az autó, mely a generátor segítségével 280 kilométerre ugrik.

Arra számít a Mitsubishi, hogy a sorozatgyártást, akár már 2010 végén megkezdheti, hiszen az i-MiEV révén már van egy elektromos kisautója, melynek lítium-ionos technológiáját örökli az új modell is.

Forrás: [origo]