Vázlatok a háromüléses Smartról

Vágólapra másolva!
2014-ben jelenhet meg Forthree néven a Smart új háromüléses minije, amelyről most hivatalos, szabadalmi hivatalhoz küldött vázlatok láttak napvilágot.
Vágólapra másolva!

A Mercedesnek muszáj valami újat vinnie a Smart modellkínálatába, hiszen a Toyota iQ mellett a BMW és az Audi is városi kisautót készül megjelentetni. Az új modell a Smart Fortwo farmotoros padlólemezét használja majd, és készítői sokat merítettek a McLaren által korábban készített háromszemélyes F1 sportautóból, amelynek utastere hasonlóan volt felépítve. A háromüléses Smart a 2005-ben megszűntetett Roadster utódja lehet, mivel sportosabb lesz a Fortwo-nál. A nyilvánosságra került vázlatokon jól látható, hogy a tervezők az első ülést oldalra fordíthatóvá alkották, hogy könnyebb legyen az utasoknak a hátsó ülésekre beülniük. Emellett komoly munkát igényelt a vezető biztonsági övének elhelyezése is.

Az autó azoknak készül, akik a Fortwo-nál dinamikusabb városi kisautóra vágynak és a Mercedes szerint még egy minimális csomagtartót is kap az autó. Az utasok védelméért a kocsi a Smart korábban kifejlesztett tridion biztonsági celláját kapja, meghajtásáról pedig a Mercedes és a Smart 0,8-1,4 literes motorjai gondoskodnak majd.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]