Négy esélyes a Mecsek Ralin

Vágólapra másolva!
A Mecsek szerpentinjein folytatódik a hazai ralibajnokság, ahol mindkét értékelésben többen is esélyesek a győzelemre. A nyílt bajnokságban egy kvartett emelkedik ki a többiek közül, az országos mezőnyben pedig Asi skalpjára vadásznak a vetélytársak.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Többször is győzőtt már a Mecsekben Turi Tamás. A Subaru új futóművet kapott, amely remélhetőleg illik majd a pályákhoz

Tavaly késő ősszel rendezték a Mecsek Ralit, 2009-ben azonban nyár derekán zajlik a patinás verseny. Az időpont változása, no meg a bajnoki címekért folyó éles küzdelem is hozzájárulnak a fokozott érdeklődéshez.

A pályák mindegyike ismerős lehet a versenyzőknek korábbi esztendőkből. Péntek este a pláza parkolójában kijelölt szlalompályán indul a műsor, bár ez a szakasz még nem számít bele az értékelésbe. A szombati kilenc, valamint a vasárnapi négy gyorsaságin talán már csukott szemmel is végigtalálnak a pilóták, annyit versenyeztek rajta. Az árpádtetői szakaszt egy lakodalom miatt kellett lerövidíteni - ezt is megértük.

A nyílt értékelés résztvevői érdekeltek leginkább az abszolút győzelemben, közülük is négyen pályázhatnak a végső sikerre a legnagyobb eséllyel. A bajnokságot még mindig - igaz már csak két ponttal - Herczigék vezetik. A legutóbbi, veszprémi futamot nyerő Spitzmüller/Kazár kettős már itt szeretné átvenni a vezetést. 2006-ban épp a Mecsek Ralin estek óriásit, ám tavaly ugyanitt nyerték meg a bajnokságot. A részeredmények alapján sokszor a leggyorsabb, ám valami malőr miatt rendre visszaeső Turán is könnyen győzhet Pécsett, mindenesetre a pilóta és a Peugeot 307 WRC bombaformában van, erről a Budai Várban is meggyőződhettek a Formula-1-es Magyar Nagydíj előtti show nézői. Rajtuk kívül Turi Tamás érhet oda a végén, a közönség egyik legnagyobb kedvence egyre jobban összebarátkozik a Subaru WRC-vel. Ifj. Érdi ezúttal nem Csökő Zoltánnal indul, hiszen ő hátsérüléssel bajlódik, de az Impreza WRC maradt a legutóbb használt, 2003-as autó. Az A8-as kategóriában egyszerű a képlet: ha Hideg Krisztián célba ér, vetélytársai nem nagyon tudják megszorongatni, viszont ha nem, többen is pályázhatnak az első helyre.

Forrás: [origo]

Turánék is az esélyesek között. A versenyző kedvenc futama a pécsi, az autó pedig kirobbanó erőben van

Ugyanez az ábra az országos értékelésben is, itt Asi az, aki vagy győz, vagy nulla ponttal zárja a hétvégét. Mivel ez utóbbi idén már kétszer is megtörtént, alaposan össze kell szednie magát, mert a bajnokságban elhúztak tőle a többiek. Hadik vezet, Pethő, Osváth és Trencsényi előtt, köztük a korábbi futamokhoz hasonlóan tizedekre menő csatára van kilátás. A S1600-as kategóriába visszatér Bútor Róbert, méghozzá egy nagyon ütőképes Citroën C2-essel. Ő ezzel az autóval akár a győzelemért is küzdhet, a mecseki pályák nagyon fekszenek a gépnek.

A nyári időpont miatt kevesebb az esélye a csapadéknak, de nem árt figyelembe venni, hogy a Mecsek Ralikon hagyományosan minden évben akad egy-két esős gyorsasági. Ez még tovább fokozhatja az izgalmakat, melyekből alighanem alaposan kijut a hétvégén.

A nyílt értékelés állása:

1.Herczig/BaranyaiSubaru Impreza WRC71
2.Spitzmüller/KazárMitsubishi Lancer WRC69
3.Turán/ZsírosPeugeot 307 WRC41
4.ifj. Érdi/CsökőSubaru Impreza WRC34
5.Turi/TóthSubaru Impreza WRC31
6.Hideg/KerékMitsubishi Lancer Evo VI30


Az országos értékelés állása:

1.Hadik/JuhászSubaru Impreza N1270
2.Pethő/RubóczkyMitsubishi Lancer Evo IX66
3.Osváth/FarnadiMitsubishi Lancer Evo IX62
4.Trencsényi/TrencsényiMitsubishi Lancer Evo IX62
5.Asi/PikóMitsubishi Lancer Evo IX48
6.ifj. Tóth/TagaiPeugeot 207 S200045