Zöld BMW-sportkocsi Frankfurtban

Vágólapra másolva!
Környezetbarát sportkocsit mutat be a BMW a szeptemberi Frankfurti Autószalonon. A tanulmány a tavaly bemutatott M1 koncepcióra épülhet.
Vágólapra másolva!

Múlt év tavaszán a BMW az M1 előtt tisztelegve elkészítette a modell újkori változatát, amelyet a Comói-tó partján minden évben megrendezésre kerülő luxusautóshow-n mutatott be. Nem kerültek a süllyesztőbe a radikális tervek, ha minden igaz, a Frankfurti Autószalonon jön egy új tanulmány, amely az M1 alapjaira épül.

Szerdán jelentette be a BMW, hogy stratégiája új alapokra helyezésével összhangban kiszáll a Forma-1-ből, és környezetbarát technológiák kifejlesztésére koncentrál. Ezzel párhuzamosan árulta el a bajor gyár azt is, hogy új zöld sportkocsi-tanulmányt mutat be Frankfurtban.

Már tavaly is beszélt arról egy bennfentes, hogy előkészületben vannak egy új környezetbarát sportkocsi tervei. Dr. Klaus Dräger igazgatótanácsi tag a holland AutoTelegraafnak erősítette meg, hogy Frankfurtban jön az újdonság. Alapvetően a BMW legfrissebb EfficientDynamics technológiájára épül majd az autó, de a hajtáslánc mellett a dizájnt és egyes felhasznált anyagokat is környezetbarátnak ígéri a gyár.

Jelenleg még tanulmányozza a BMW, hogy mennyire megvalósítható a projekt, legkorábban 2012-ben lehet szó a limitált szériás gyártás beindításáról.

Forrás: [origo]