Gyári képek a Peugeot RCZ-ről

Vágólapra másolva!
Étvágygerjesztőnek szánt fotókat közölt a nemsokára bemutatandó RCZ kupéról a Peugeot. A szériaautót két évvel a tanulmány után, idén szeptemberben leplezik le Frankfurtban.
Vágólapra másolva!

Az RCZ már nevében is különleges, hiszen az eddigi Peugeot-gyakorlattal ellentétben nem szerepel benne egy darab nulla sem. Bemutatója pontosan két évvel az első tanulmány, a 308 RCZ világpremierje után lesz, ugyanúgy a Frankfurti Autószalonon, de az értékesítés csak 2010 tavaszán indul, gyártani a Magna Steyr fogja Grazban. Nem szokásos vásárlói körének szól a franciák 2+2 üléses sportautója, sokkal inkább azoknak, akik eddig egy-egy prémiummárka sportkocsijait részesítették előnyben.

Az RCZ jobb vezetési élményt kíván majd nyújtani az alapokat szolgáltató 308-as Peugeot-nál. Ennek érdekében a futóműve kemény hangolású lesz, a nyomtávot pedig elöl 54, hátul 72 mm-rel kiszélesítették a testvérmodellhez képest, bár hátul maradt az olcsó csatolt lengőkar. A súlypont négy centivel alacsonyabban van, mint a ferdehátú 308-asnál, ezért kanyarban biztos jól fekszi majd az utat. A kocsi a Peugeot legerősebb négyhengeres motorjait kapja, a benzines választék két 1,6-os turbóból (156 és 200 lóerő), a dízel pedig a kétliteres, 163 lóerős HDi-ből áll. Az Audi TT-re hasonlító, mindössze 1,36 méter magas francia kocsi különlegességei közé tartoznak a keret nélküli oldalablakok és a dupla buborékos üvegtető az alumínium tetőrudakkal. Egész tágas a 384 literes csomagtartó, használati értékét növeli a lehajtható hátsó ülés is.

Forrás: PeugeotForrás: Peugeot
Forrás: PeugeotForrás: Peugeot