Zöld utat kapott a Citroën szupersportkocsija

Vágólapra másolva!
Úgy döntött a Citroën, hogy szuperlimitált szériás gyártásba küldi a GT szupersportkocsit. Mindössze hat darab készül belőle.
Vágólapra másolva!

Megbízható, belső forrásra hivatkozva arról számolt be az Autocar című brit magazin, hogy a Citroën úgy döntött, sorozatgyártásba küldi a GT szupersportkocsit. Állítólag múlt héten mondott igent a tervekre Vincent Besson, a francia gyár termékfelelőse, a gyártás azonban szuperlimitált lesz.

Összesen hat Citroën GT készül majd mindössze, 1,1 millió fontos, azaz 356 millió forintos árcédulával. A tanulmányt Jamamoto Takumi tervezte, eredetileg csupán a Playstationre írt Gran Turismo 5 kedvéért épült meg.

Gyakorlatilag a tanulmány összes látványos megoldásával büszkélkedhet majd a szériaváltozat, marad a karbonszálas konstrukció, valamint a rézhatású, bizarr beltér is. Kérdéses még, hogy milyen hajtómű kerül a GT-be, Besson korábban egy Ford- vagy GM-féle V8-asról beszélt "legalább 500 lóerővel". Akár már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozhat a szériaváltozat, várhatóan ekkor árulják el a franciák az összes technikai részletet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]