Hatalmas panorámatető az új Citroën C3-ban

Vágólapra másolva!
Hivatalos képeket és adatokat tett közzé a Citroën a C3 új generációjáról, miután a modellről kémfotók készültek egy kereskedőknek tartott prezentáción.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg nem úgy tervezte a Citroën, hogy már június legvégén nyilvánosságra hozza a hivatalos képeket a C3 Frankfurtban debütáló új generációjáról. A franciák minden bizonnyal a múlt héten nyilvánosságra hozott kémfotók miatt döntöttek a leleplezés mellett. A szeptemberi premier után novemberben jelenik meg a kereskedésekben a kisautó új generációja.

Nagy reményeket fűz az új C3-hoz a Citroën, arra számít, hogy jelentősen tudja vele növelni piaci részesedését. Ehhez az kell, hogy a privát és flottás vásárlók között is népszerű legyen, a franciák szerint azonban ehhez minden adott. Jelentősen nőtt például a kabin, a sajtóközlemény egy kategóriával feljebb megszokott térérzetet ígér, mindezt 3,94 méteres hosszból és 1,71 méteres szélességből sikerült kihozni.

Külsőre maradtak a kerekded formák, de az új generáció frissebbnek és sportosabbnak hat elődjénél, izgalmasabbnak tűnik a vonalvezetés. Különlegesség az opcionális, hatalmas panorámaszélvédő, melyet a Citroën Zenithnek hív, egészen a tető közepéig nyúlik fel, az Opel Astra megoldásához hasonló kivételes kilátást biztosítva. Kritika talán csak az autó hátulját érheti, a bumerángos lámpaburák kicsit esetlennek tűnnek.

Forrás: [origo]

Még több fotó az új C3-asról. Kattintson a képre!

Sportos hatást kelt a beltér is, a kerek légbeömlők, illetve az alul lekerekített kormánykerék gondoskodnak a megfelelő hangulatról. Beszereltek parfümszórót is, ez a megoldás a C4-től költözött egy kategóriával lejjebb, alaphelyzetben 300 literes a csomagtartó.

A piaci start időpontjától elérhető 90 lóerős dízelmotor széndioxid-kibocsátását ha csak egyetlen egységgel is, de 100 gramm/kilométer alá vitték a franciák, 2011-től start-stop rendszer jelenik meg a C3-ban. Állítólag egy háromhengeres benzines is érkezik, erről azonban egyelőre nem közölt adatokat a Citroën, minden más Frankfurtban derül ki.