2014-ben jöhet a konnektoros Astra

Vágólapra másolva!
Öt év múlva kerülhet piacra az új Opel Astra konnektorból tölthető változata, a kompaktba a Chevrolet Volt-féle hajtásláncot építenék.
Vágólapra másolva!

Több modellbe is beépítené a GM a Chevrolet Volt, Opel Ampera kettőshöz kifejlesztett hajtásláncot, amely az elektromos és belső égésű motorok előnyeit ötvözi. A Voltec-rendszer elsősorban az elektromotorra támaszkodik, amennyiben azonban a blokk lemerülőben van, a belső égésű motor veszi át a helyét.

Nem tervezi a GM, hogy a Voltból és az Amperából készít második generációt, ehelyett a hajtásláncot úgy fejleszti majd, hogy a paletta további modelljeibe is beszereli. Többek között készülni fog konnektoros Astra is a hatodik generációs modellből, premierjére azonban legkorábban 2014-ben lehet számítani.

Az új Astra a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, a kombi hamar követi majd az ötajtós változatot, a sportos kupéra viszont 2011-ig várni kell, hasonlóan a sportos OPC-változathoz. Teljesen áttervezték az Astrát, egyetlen alkatrésze sem közös a kifutó generációval, motorjait is az Insigniától, illetve Corsától örökli.